İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonuyla Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın hocamızı ağırladık. Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin dinleyici olarak katıldığı programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bayram GÜNDOĞAR ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Eşref YAVAŞİ de katıldılar. "Gençlerle Hasbihal" başlığı altında öğrencilere ve diğer katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktaran hocamız tüm katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Misafir hocamıza ve tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Prof. Dr. İSMAİL HAKKI AYDIN kimdir?
Bilim Adamı, Beyin Cerrahı, Düşünür, Edip, Şair, Güftekâr, Musikişinas, Teolog, Filozof, Hattat. 1954 yılında Trabzon'da doğdu. İlkokulu Maçka'da, Orta ve Lise tahsilini Trabzon'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, Beyin Cerrahisi Kürsüsünde asistanlığa başladı. Bilahare İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kürsüsü'nde ihtisasına devam ettikten sonra, Zürich Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği'nde, Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil'in yanında, Beyin Cerrahisi İhtisas Tezini ve mikronöroşirürji çalışmalarını tamamladı. 1985'de, Türkiye'de ilk olarak, "Ameliyatları Uzaktan Eşzamanlı İzleme ve Kayıt Sistemi"ni ve Mikronöroşirurji Araştırma Laboratuarını kurdu. 1988'de, beyin-damar tıkanıklıklarının operasyonlarında kullanılan ve dünyada ilk defa kendi adı ile literatüre geçen yeni bir ameliyat tekniği geliştirmesi sebebi ile, 1990 yılında TÜBİTAK ödülü aldı. Beyin kanamaları ve anevrizmaların cerrahi tedavisinde yaptığı uluslararası araştırma ve katkılarından dolayı, 1991 yılında, A.B.D.de, Congress of Neurological Surgeons'un INTERNATIONAL FELLOW'u ve F.C.N.S. (ef-si-en-es) unvanı ile ödüllendirildi. 1992'de TÜRK NÖROŞİRÜRJİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ'nü kazandı. Yine aynı yıl, Avrupa Strok Bilim Konseyi'ne seçildi. Amerika Strok Konseyi'nce kendisine ULUSLARARASI BİLİM ADAMI ve F.I.C.A. (ef-ay-si-ey) PAYESİ verildi. 1992, 1993, 1994 ve 1995 yıllarında A.B.D. NÖROŞİRÜRJİDE SÜREKLİ TIP EĞİTİMİ KREDİ ÖDÜLLERİ'ni aldı. Ayrıca 1993'de, A.B.D. deki, Beyin Tümörleri Konseyi, serebro-vasküler Surgery Section ve diğer birçok bilimsel ve idarî kurul üyelikleri yanında, Congress of Neurological Surgeons'un ULUSLARARASI YÖNETİM KURULUNA seçilerek, bu kurula giren ilk Türk ve ilk Müslüman bilim adamı oldu.
1996 yılında A.B.D.'de çok yüksek kredi ile Nöroşirürjide Sürekli Eğitim Ödülü'nü aldı. 1997 de yaptığı bir araştırması nedeni ile, bir Uluslararası Nöroşirürji dergisine kapak oldu. 2001 yılında Hindistan'da, Dünya Bilimine katkıları sebebi ile, KRİSTAL KÜRE ile taltif edildi. Uluslararası düzeyde, yerli ve yabancı 200'ü aşkın bilimsel çalışması olan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın bugüne kadar birçok doktor, beyin cerrahı, doçent ve profesör yetiştirmiş, yurtdışında ve ülkemizde, değişik kurum ve kuruluşlarca birçok kez ödüllendirilmiştir.
Bilimsel çalışmalarının yanında, ağırlıklı olarak şiir, hat, klasik Türk musikisi, karikatür, musiki felsefesi, edebiyat ve teoloji alanları olmak üzere, güzel sanatlar ile ilgilendi, yazılar yazdı, konferans ve dersler verdi, televizyon programları yaptı. Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın 100'ü aşkın güftesi, bestelenerek, musıki dünyası ve TRT repertuarlarında yerini almıştır. 1461 yılından itibaren devam eden, ilmiye sınıfı bir soydan gelen İsmail Hakkı Aydın, evli, üç çocuk babası ve yedi torun dedesi olup, Arapça, Farsça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.